Nabór drużyn do konkursu kulinarnego w ramach XV Festiwalu Śląskie Smaki

XV Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się 21 czerwca 2020 r. w Koszęcinie.

To kolejna edycja największej imprezy kulinarnej w regionie. Do siedziby Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" im. Stanisława Hadyny, współorganizatora Festiwalu, przyjedzie kilka tysięcy osób!

W konkursie wystartują drużyny: amatorów, profesjonalistów i szkół gastronomicznych.

Konkurs odbywa się w 3 kategoriach:

Regulamin konkursu kulinarnego

  • amatorzy - każda drużyna w składzie 1-4 osób,

Karta zgłoszenia - amatorzy

  • profesjonaliści - każda drużyna w składzie 1-2 osób,

Karta zgłoszenia - profesjonaliści

  • szkoły gastronomiczne – każda drużyna w składzie 1-2 osób.

Karta zgłoszenia - uczniowie/szkoły gastronomiczne

Każdy ma możliwość spróbowania swoich sił, a przede wszystkim – może poczuć się jak prawdziwy kuchmistrz!

Uczestnicy będą mieli do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami kulinarnymi przystawki lub desery, zupy i dania główne.

Kto z nich wygra? 

Na zgłoszenia drużyn w 3 kategoriach organizatorzy czekają do 1.04.2020 r.

Ostateczna lista uczestników zostanie przedstawiona do dnia 30.04.2020 r.

Ilość miejsc ograniczona.

Powrót do góry